Marian Vijoi

Marian Vijoi (născut 19.10.1976 în com. Chirnogeni, jud. Constanța) este interpret de muzică populară.  Cel care i-a insuflat dragostea pentru muzică este bunicul acestuia, care cânta la vioara într-o formație. A îndrăgit muzica de mic, dar nu s-a gândit niciodată că va avea o carieră în acest domeniu.

În 1996 pleacă la muncă în Italia,în dorința de a avea o viață mai bună și de a asigura familiei un viitor frumos. După aproape 18 de ani de muncă în străinătate, Marian a decis să facă un prim pas spre ceea ce-l facea cu adevărat fericit, muzica.

În 2013 Marian o întâlnește pe consacrata interpretă de muzică populară, Maria Ciobanu,la unul din concertele, care le avea în Italia. Vocea lui Marian ,nu a putut rămâne neremarcată de către artista de muzică populară, care la îndemnat pe interpret să meargă pe drumul muzicii mai departe, pentru ca harul pe care-l are el, nu îl are oricine. Astfel, în 2014, Marian Vijoi, are prima apariție publică în cadrul spectacolului  ,,Gala Cântecului Românesc“, odată cu lansarea albumului interpretului Valentin Sanfira, spectacol organizat și difuzat de televiziunea TVH.

Au urmat diverse spectacole și festivaluri: Marin Ghiocel pe malul Dunării , Tita Barbulescu, Topoloveni,  Calatis Mangalia, Dobroge Mândră grădina Constanța, etc;.

Tot în 2014 debutează cu prima sa piesă ,,Mama mea cu suflet bun“.

Pe parcursul  timpului Marian, a întâlnit diverși interpreți consacrați ce l-au încurajat și susținut în promovarea sa ca interpret de muzică populară. Pe lângă idolul său, Maria Ciobanu, este și Georgel Nucă, interpret și moderator a emisiunilor de  folclor, care a contribuit la promovarea cantecului său.

În 2016, Marian Vijoi a realizat și lansat primul său album muzical. Una din melodiile de suflet a interpretului este ,, Călător pe drumul vieții ” , text și muzică scrisă de către artist.

Cel mai greu moment pentru Marian  a fost lupta cu sine  în muzică pentru că a început cariera la vârsta de 40 de ani, dar curajul, munca și căldura din sufletul publicului i-a adus rezultate frumoase.